Πέθανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης - Angels News

Πατήστε και Ακούστε Radio Angels

ANGELS NEWS

Πέθανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης

Σε ηλικία 61 ετών πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης νικημένος από τον καρκίνο. Τα σημαντικότερα βήματα της ζωής του. Έγραψε την δική του ιστορία στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο. Άφησε εποχή με τις τηλεοπτικές εκπομπές του.
Ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιανουαρίου, μετά από άνιση μάχη που έδινε επί σχεδόν δύο χρόνια με τον καρκίνο, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους δύο μήνες, γι αυτό και είχε σταματήσει και την αρθρογραφία του στην εφημερίδα που δημιούργησε.

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1958 και ήταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Θέμος Αναστασιάδης εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες -Εξπρές, Καθημερινή (στην οποία μάλιστα θήτευσε και ως Διευθυντής), Ελευθεροτυπία, Βήμα- ενώ έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με την στήλη του “Μαύρη Τρύπα”, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, όταν διευθυντής της ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης. Ήταν τέτοια η απήχηση της στήλης του, που οι αναγνώστες την διάβαζαν αρχίζοντας από την τελευταία σελίδα της! Αργότερα έγινε εκδότης, δημιουργώντας μια από τις πιό επιτυχημένες εφημερίδες όλων των εποχών, το “Πρώτο Θέμα”.

Εκτός από τον γραπτό Τύπο, ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε εποχή και στο ραδιόφωνο -ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τον δημοτικό σταθμό της Αθήνας 9.84, ενώ εργάστηκε και στον Flash 9.61- αλλά διέπρεψε στην τηλεόραση, καθιερώνοντας τα χιουμοριστικά talk show.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ,στην οποία άφησε εποχή μια τηλεοπτική συζήτησή του με την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη.

Η είδηση του θανάτου του Θέμου Αναστασιάδη βύθισε στο πένθος τη δημοσιογραφική οικογένεια του «Πρώτου Θέματος».

Στη σχετική ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας αναφέρονται τα εξής:

«Με αβάσταχτη οδύνη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της εφημερίδας μας αποχαιρετά τον εμπνευστή, δημιουργό, φίλο, συνάδελφο και πάνω από όλα αδελφό μας Θέμο.

Τον Θέμο μας που δεν θα είναι πια κοντά μας, συμπαραστάτης σε χαρές και λύπες, στήριγμα στα ξενύχτια και τις αγωνίες μας, ενεργά συμμέτοχο και με αδιάλειπτη ψυχική κατάθεση στο κυνήγι της είδησης και της δημοσιογραφικής αποκάλυψης.

Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο εδώ και ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα και με αξιοπρέπεια το άδικο χτύπημα της μοίρας ως μαχητής που έδωσε αγώνες σε όλη του τη ζωή.

Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν σε ηλικία 61 ετών.

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Θέμος σε όλους μας, στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε αλλά κυρίως στην αγαπημένη του οικογένεια. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ακόμα και τις δυσκολότερες, ήταν παρών στην εφημερίδα, τόσο με τα διεισδυτικά του κείμενα όσο και με τις εμπνευσμένες συμβουλές προς τους συνεργάτες του. Για μας είναι κομμάτι της ζωής μας.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ο άνθρωπος που με ηρεμία, χιούμορ, διεισδυτικότητα, συντροφικότητα, αλληλεγγύη συνόδεψε τις πιο όμορφες στιγμές που σημάδεψαν καθοριστικά τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Στο καλό Θέμο. Με συντριβή σε αποχαιρετούμε. Θα σε θυμόμαστε για πάντα».


Το Radio Angels και το Angels News εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης