Maltese - Μαλτέζ - Angels News

Πατήστε και Ακούστε Radio Angels

ANGELS NEWS

Maltese - Μαλτέζ


Χαρακτηριστικά

Μέγεθος Μικρό (7-14 Kg)
Ενέργεια Πολύ ενεργητικό
Ανάγκη για άσκηση Ελάχιστη ανάγκη για άσκηση
Παιχνίδι Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά Φιλικό προς άλλα σκυλιά
Φιλικό προς ζώα Φιλικό προς άλλα ζώα
Φιλικό προς ξένους Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς ξένους
Εκπαίδευση Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα Απαιτεί εκτεταμένη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη Δεν αντέχει στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία
Τα Μαλτέζ είναι σκύλοι οι οποίοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σας σας φίλοι μπορείτε να τους έχετε πάντα μαζί σας. Είναι μικροί σε μέγεθος και καλόβολοι. Τους αρέσει να είναι μαζί σας και κυρίως στην αγκαλιά σας. Αποτελούν ιδανική συντροφιά και είναι πολύ αφοσιωμένοι και πιστοί στον ιδιοκτήτη τους. Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια. Τα πάνε καλά με τους ξένους αν και στην αρχή είναι λίγο επιφυλακτικοί σκύλοι. Όσον αφορά άλλα ζώα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα και γενικά τα πάνε καλά. Γενικά γαβγίζουν και τους αρέσει. Ειδικά όταν κάποιος πλησιάζει στην πόρτα σας τότε αμέσως παίρνει μπρος ο συναγερμός γαβγίσματος! Αυτό είναι καλό βέβαια για εσάς γιατί δεν μπορεί να μπει κάποιος εύκολα στο σπίτι σας χωρίς να τον καταλάβετε. Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να δώσετε στο μαλτέζ αγάπη και αφοσίωση τότε θα το κάνετε πραγματικά δικό σας.
Φροντίδα & Υγεία
Μπορεί να προσβληθεί από αναπνευστικές και δερματικές παθήσεις και να παρουσιάσει οφθαλμικά προβλήματα. Το Μαλτέζ δεν είναι κατάλληλο για κλίματα με πολλή ζέστη ή υγρασία. Μπορεί να υποφέρει από δυσπεψία και γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε σχολαστικοί με τη διατροφή του. Το μακρύ, μεταξωτό τρίχωμα απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα για να αποφευχθεί το μπέρδεμα και θα πρέπει να λούζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα μάτια του χρειάζονται καθημερινό καθαρισμό για να αποφευχθούν τα σημάδια. Είναι επίσης σημαντικό να καθαρίζουμε συχνά τα αυτιά του για να αποφύγει τις μολύνσεις.
Ιστορία
Ακόμα κι αν αυτή η ράτσα ονομάστηκε έτσι από το νησί της Μάλτας δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρωτοπαρουσιάστηκε σε αυτό το νησί. Ο αρχαίος έλληνας γεωγράφος Στράβων, έγραψε ότι τα σκυλιά τα οποία αποκαλούνται και Μελιταία εξήχθησαν από τη σικελική πόλη Μελίτη “Σικελίαν.. όθεν τα κυνίδια α καλούσι Μελιταία”. Είναι μια πολύ αρχαία ράτσα και αυτό ή ένα παρόμοιο σκυλί είχε εμφανιστεί στην αρχαία Αίγυπτο και στην Ελλάδα και αργότερα στη Ρώμη. Στα χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄ ήταν πολύ αγαπητό στην βασιλική αυλή. Οι πρόγονοί του κυνηγούσαν τρωκτικά στις παραθαλάσσιες πόλεις της κεντρικής Μεσογείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης