Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας - Angels News

Πατήστε και Ακούστε Radio Angels

ANGELS NEWS

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας


Υλικά συνταγής
650 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε στενόμακρα κομμάτια
1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φύλλα μοσχολέμονου τριμμένα (φρέσκα ή αποξηραμένα)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές πάστα με βάση το κάρυ (όχι πολύ καυτερή)
μιαμιση κούπα γάλα καρύδας
1 μικρό φλιτζανάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού ή κόλιανδρου
2 κουταλιές σόγια σως


Βάζουμε σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο, και τα κομμάτια του κοτόπουλου και το σωτάρουμε ελαφρά να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την πάστα κάρρυ, το μισό γάλα καρύδας με την σώγια σως και την πιπερόριζα. Αν δεν έχουμε πιπερόριζα, μπορούμε να βάλουμε ένα πολύ μικρό τσίλι κομμένο σε πολύ λεπτά κομμάτια.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1-2 λεπτά για να βγάλουν αρώματα.

Προσθέτουμε ξανά τα κομμάτια του κοτόπουλου και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλό μας είναι μαλακό.

Προσθέτουμε το μοσχολέμονο και το βασιλικό (ή εναλλακτικά μαϊντανό ή φύλλα κορίανδρου)  και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.

Σερβίρουμε το αρωματικό κοτόπουλο μας με το ρύζι του και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα. Στολίζουμε αν θέλουμε το πιάτο με φέτες από λεμόνι ή λάιμ.

Καλή όρεξη!


Συμβουλή:

Η κανονική συνταγή γίνεται με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ο οποίος είναι πρακτικά ένα ξαδερφάκι του μαϊντανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης

Νέα Κυκλοφορία "Με πάθος στο Αιγαίο" Φωτεινή Βασιλάκη - Θανάσης Περιστεράκης